Växjö Lakers sportchef misshandlad av ungdomsgäng

Nu var det dags igen. Välkomna till dagens Jisses. Den 26 april 2015 kunde vi läsa om att sportchefen för Växjö Lakers hade blivit misshandlad på väg hem från segerfesten i fredags natt. På vägen ska han och hans sambo ha blivit påhoppade av ett gäng och misshandlade. Henrik Evertsson som sportchefen heter ska ha försökt att slå sig fri och gjort allt i sin makt för att skydda sig och sin sambo.

Det låter ju fruktansvärt. Varför kan man inte gå hem på kvällen utan att riskera att bli påhoppad av ungdomsgäng. Tackar vet jag förr i tiden då det var lite mer lugn och ro. Men sagan slutar inte där. Nej, istället verkar det som att Elisabeth Andersberg som är Växjö Lakers presschef missade att nämna några smådetaljer i sitt pressmeddelande. Låt oss titta lite närmare på det hela.

Sveriges Radio publicerade 27 april en artikel med tillhörande videoklipp som ska ha spelat in den påstådda misshandeln. I klippet ser vi Henrik Evertsson i bar överkropp (hur han blivit av med tröjan framgår inte riktigt) och hans antagonist med kläder på större delen av kroppen. Ola Kronkvist jobbar vid polisutbildningen på Linnéuniversitetet har granskat klippet och säger att Evertsson i slagsmålet går längre än vad man kan kalla självförsvar. Sveriges Radio verkar ha sökt Evertsson i ett dygn på alla möjliga olika sätt utan att ha fått tag på honom. De har också fått uppgifter om att Växjö Lakers betalat ut 20,000 kronor för att filmen inte skulle komma ut. Lakers nekar till dessa anklagelser.

Publiceringen av filmen har väckt starka känslor på sociala medier och annat kan man inte förvänta sig. De som sympatiserar med Evertsson blir väl fly förbannade över att man visar klippet medan de som inte sympatiserar med honom tycker att det är intressant att få se denna människas troliga hyckleri. Ni får se och döma själva. Jag säger bara, Jisses.